بوسیله گزارش وبدا، دکتر سیدمهدی طباطبایی، دستیار بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه، استفاده بیش نمکیکی از عوامل بنیانی ابتلا به ضیق خون  است، خاطرنشان کرد: موسسه جهانی بهداشت نمونه استعمال نمک روزانه برای هر فرد را اندک از ۵ گرم اعلام کرده است.  وی افزود: متوسط استاندارد مصرف نمک بخاطر  ۸۸ درصد از مردم ایران حدود ۱۰ گرم در روز است که این فقره نیاز به آموزش همگانی در سطح وسیع و وقوف رسانی برای کاهش این عامل خطر دارد. دکتر طباطبایی خاطرنشان کرد: درون استان سیستان و بلوچستان حدود ۱۲ گرم نمک مصرفی روزمره است که دو برابر و نیم مدل مجاز است و باید برای کاهش آن اقدام شدید داشته باشیم.   وی کاهش مصرف نمک را عامل کاهش سکته های مغزی و بیماری های قلبی و عروقی بر شمرد و افزود: بخشی از مواد غذایی با نمک بالا شامل، پنیر، چیپس، غلات فرآوری شده مثل پفک نمکی، سوسیس و کالباس، پیتزا و همه فست فودها، همبرگر، شوری ها و ترشی ها هستند که قطعا با آموزش و نظارت بر دوچرخه تولید این اقلام  سرنوشت اعظم مصرف نمک در کشور کنترل خواهد شد. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تاکید کرد: عموم افراد برای پیشگیری از ابتلا بوسیله فشار خون و البته بیماران فشار خونین برای کنترل آن، باید مصرف نمک را کاهش دهند و توجه کنند که در بسیاری از مواد غذایی نمک پنهان یا آشکار بود دارد که کاربرد این مواد را هم باید حذف یا بسیار محدود کنند.   گفتنی است، بیماران مشغول به تنگ کردن خون می توانند از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده کنند و پنیر و دوغ را در منزل و بدون نمک تمهید کنند.

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین وبلاگ ها

آخرین جستجو ها